lørdag 20. mars 2010

Alaskatur 2008 Kenai

Isbre Homer Alaska
Homer Alaska

Kongelaks 32kg


Nygått rødlaks 5,5kg
Hvithodeørn
Rødlaks litt farget ca2,5kgBrunbjørn klar for svømmetur

Hvor er bamsen,ser du an??


Kongelaks


klar for svømmetur ja
 • Folksomt v/russian/kenai river

  Utløp russian river,nedover i bildet er kenai river
  Russian river ferja som går over kenai,bobilen vår i bakgrunnen  Hei var på 3ukers tur til Alaska i 2008 og her kommer litt info om turen dag for dag...

  Fredag.11 juli. Ankommer Alaska og Anchorage airport,gleder oss til å komme igang da vi har sett mange flotte elver fra flyet.Etter landing tar vi taxi til den obligatoriske første natta på hotell.Vi ligger på hotell days inn downtown anchorage.

  Lørdag 12 juli. Begynner dagen med å se litt på severdighetene i downtown Anchorage,mens vi venter på att bobilen skal bli klargjort,Har leid bobil i 20 dager og kan med det kjøre hvor vi vil.
  Kl 14.00 er den klar og vi handler inn mat og fiskeutstyr før vi setter kursen mot Kenai river som er en av di største i Alaska og som har den største fisken.Kjører noen bomturer men finner fram til slutt,tar noen timer å kjøre men det gjør ingenting i denne utrolig flotte naturen.

  Søndag 13 juli. Vår første fiskedag begynner og vi prøver med både sluk og fluestang,men finner snart ut att det kansje ikke er så lett å få fisk i Alaska som vi trodde.Etterhvert finner vi jo utav grunnen til det. Det går kun opp 2 typer laks i Kenai river i juli,det er reds eller sockeye som indianerne kaller dem og kings(chinook).Kongelaksen må du helst ut i båt for å få her i di nedre delene av kenai der elven er veldig brei å stor,ogrødlaksen biter ikke når den går opp i elva for å gyte så di har en spesiell måte å fiske den på.Ingen fisk på oss den første dagen..:-(

  Mandag 14 juli.I dag skal vi få fisk,tenker vi og prøver å lære oss hvordan det er å fiske etter rødlaks men det er ikke så lett å få til.Vi får på noen fisker men di detter av igjen og etter timer med prøving og feiling blir vi sultne og bestemmer oss for å handle noe snaddermat.Noen timer senere kjører vi oppover i elva og finner en fin plass som heter Russian river.Her treffer vi noen tjekkere som viser oss noen triks på hvordan vi fisker etter rødlaks og jeg får min første fisk den kvelden ein laks på ca 3kg.

  Tirsdag 15 juli. Etter å ha overnattet på campingen med våre nye venner tar vi ferjen over på den andre siden av elven for å fiske i munningen av russianriver der den renner ut i Kenai.Denne dagen for jeg først 2 rødlaks på 3 og 3,5 kg,og vi ser også Bjørn denne dagen også den stjeler fisk fra oss og tusler avgårde med den veldig fornøyd.
  Sener på kvelden etter en spisepause i bobilen for jeg 2 fisker til begge ca 3-4kg.
  I morgen skal vi treffe en guide lenger ned i elva som skal ta oss med ut i båt for å fiske etter kongelaks.

  onsdag 16 juli. Står opp tidlig for å møte guiden men han dukker ikke opp,:-(skuffet må vi bare inse att det blir fiske etter sockeye idag også.Prøver fiske etter rødlaksen lenger nede i kenai river nå da vi allikevel er her og treger vel ikke på det.Etter bare noen minutters fiske får jeg den første en stålblank rødlaks på 4,2kg og litt senere en på 5,5kg.Her nede er fisken ikke begynt å ta farge ennå og er både større og utrolig fin.Treffer forøvrig en annen guide som kommer inn med båt og får besille en tur med han på torsdagen.
  Torsdag 17 juli. En hel dag på elva i båt og etter bare en halv time får damen i båten (Lindsey) en fin blank kongelaks på ca 10kg.Det te lover jo bra tenkte vi men nei da det ble med den ene og det regnet og var kaldt og surt.Men det var jo endel båter som fikk fisk og det største vi har sett til nå var på 38kg.Vi avtaler med guiden å reise på kveitefiske på søndag og gleder oss til det.Nå må vi få varmen i oss og litt mat.
  Fredag 18 juli. I dag tar vi ferjen over til russian river igjen lenger oppe i elven og her er fiske veldig bra denne fredagen.Etter å hatatt inn 6 rødlakser på 2-4,5kg får jeg på ein laks på 5-6kg som knekker x1 fluestanga mi og raser ut i elva med deler av den .Men jeg klarer å lande denne også.Jeg tar ferja over til bobilen og henter haspelstanga mi med stellan på,og første fisk jeg får på når jeg kommer tilbake er en kongelaks på 7-10 kg som jeg kjører ganske lenge så vi kan filme litt.Denne dagen endtejeg opp med langt over 20 laks+ att vi fikk se bjørn denne dagen også.På kvelden grillet vi rødlaks tok oss noen pils og koset oss.Dette har vært den beste dagen så langt og vi har også tatt masse bilder og film fra denne dagen.Gleder meg til morgenøkta på samme plassen.
  Lørdag 19 juli. Vi står opp 0500 og spiser litt frokost,og kl 0600 er vi på vei med ferja over på den andre siden.To timer senere har jeg fått 6 stykker alle på mell0m 3-5kg noen av dem var helt røde veldig spesielt.Nå skal vi reise nedover til soldotna på campgrounden der vi har vært noen ganger før for å prøve oss på konge laksen igjen.Blei kun noen røde på oss der også.

  Søndag 20 juli. I dag skulle vi dra ut på havet og fiske kveite,vi skulle dra fra deep creek river campground hvor vi ankom kvelden før.Kl 04.30 skulle vi dra men bråvåknet kl 0500 fordi alarmen ikke hadde gått av.Heldigvis hadde vi ikke betalt på forhånd så vi kommer oss opp på veien igjen og setter kursen mot Homer og homerspits.En nydelig plass med mange charterboder og små suvernirbutikker,og vi ordner oss en heldags chartertur på en 38fots båt mandagen gleder oss til kveitefiske.Ellers fisker vi litt i sjøen og får noen få fisk.

  Mandag 21 juli. I dag står vi opp tidlig spiser frokost og så er vi på vei for å fiske kveite.

 • Men på tur ut kachemakbay kjenner både jeg og mange av di andre ombord(ca 10stk) att det lukter rart en slags oljedamp eller noe.Vi blir skikkelig dårli og att det er høy sjø hjelper jo ikke akkurat på.jeg blir så dårli att jeg ikke fikk fisket noen ting bare spyr,men noen klarer jo å dra opp noen kveiter på 10.20kg mellom spy kulene.Har ikke vært så dårlig på mange år skikkelig mislykket tur.

  Tirsdag 22 juli. Starter dagen med og fiske i en tilakt dam som blir styrt av tidevannet,har på et par silverlaks og ser jo vannvittig med fisk.Så kjører vi tilbake mot kenai river igjen,men bestemmer oss for å prøve kasilof river som ligger noen mil nord for kenai.Vi får noen dolly varden ver og har på en stor kongelaks som desverre glipper(mulig rekord fisk:-( ).Overatter ved elva griller og koser oss dette er livet.

  Onsdag 23 juli. Prøver noen timer etter kongelaksen her i kasilof fra morgenen av uten hell og bestemmer oss for å kjøre tilbake til centenial campground i soldotna,denne ligger like ved kenai river.Får noen få rødlaks her men er ikke like sprekt her som det har vært tidligere for bare noen dager siden.Hører av lokale folk att det er stinn med fisk lenger opp nå så vi bestemmer oss for å kjøre opp til russian river igjen i morgen.


  Torsdag 24 juli. Kjører ned til russian river og betaler for ei natt,gjør oss klar for å ta ferja over til den andre siden kl er 10.00 om morgenen.Det er smokk fullt med folk og det går nesten ikke an å stå å fiske noen plass og di beste plassene er selfølgelig opptatt.Vi går ett godt stykke nedover i elva og finner noen gode plasser nesten uten folk.Her drar vi opp en 8-10 rødlakser på 2-4kg før vi bestemmer oss for å dra.Men vi må jo ta noen bilder av galskapen før vi reiser videre,det er jo så mye fisk og folk att det er helt vilt.Vi bestemmer oss for å kjøre opp til Denali,det er jo bare 50mil men det ofrer vi ikke en tanke.Vi kjører helt til Trapper creek rvpark før vi tar kvelden og vil fortsettetil Denali nasjonalpark imorgen God natt
  Innimellom alle disse turene fram og tilbake i elva/elvene har vi også prøvd fiske i noen innsjøer og fått endel regnbuørretter,fine men ikke di aller største fra 200-600gram.Vi har sett endel brunbjørn truffet en på stien og sett mye elg og rovfugl bla hvithodeørn.Har hatt mange rare opplevelser med dyr på turen men det blir for mye å skrive om.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar