søndag 21. mars 2010

Alaskatur 2008 Denali
Fredag 25 juli. Vi kjører park highway hele veien opp til Denali nasjonalpark,vi kjører forbi alle elvene som jeg har på filmen som ligger hjemme på Hommersåk.
Vi ser oss litt rundt i nasjonalparken tar litt bilder og snur og kjører mot Anchorage igjen.Vi fisker i noen vann og småelver her oppe og ser endel små harr men den bare napper borti flua den vil ikke bite.Vi tar noen bilder av en bever som svømmer forbi før vi igjen setter oss i bobilen for å kjøre videre.
Vi ser på kartet og besemmer oss for å kjøre til elva middle fork for å campe og fiske der og det angrer vi ikke på.Det er flust med kongelaks i elva og for noen digre rugger,vi kjører noen og jeg landeren liten en (ca6-7kg) denne kvelden.gleder meg til i morgen.

Lørdag 26 juli. Vi spiser frokost og starter deretter turen oppover i middle fork creek og for noen beist av noen kongelakser vi lander.Jeg får vel en 6-7stk og mister det dobbelte.Den største er vel ca 15kg++.
Helt sykt for noen krefter det er i denne fisken,men mange av di er veldig farget med store stygge tenner og ver vel nesten gyteklare.Vi ser faktisk noen som gyter også ganske heftigt.All fisk blir satt forsiktig tilbake i elva igjen.Men vi vil videre og har lyst å prøve der di fisket i filmen,der hvor middle fork renner ut i elva east fork.Går noen km nedover i elva east fork men finner ikke utløpet av middle fork,har kanskje gått feil.Men vi skremmer vekk en diger Grizzly og fotsporene til bjørnen er større en fotsporene av vadeskoene,bra vi ikke for den på oss.Vi kjører videre til en liten plass som heter Talketna og spiser her,før vi kjører videre til montana creek campground for å overnatte.
Prøver noen kast i elva før vi legger oss og får noen små ørreter.God natt.

Søndag 27 juli. Vi spiser frokost,rigger oss til og går til Kiosken på campingen der vi får gode råd om fiskeplasser.Vi går ca 10min nedover elva for å prøve i utløpet av elva der montana creek renner ut i susitna river.Jeg får 4stk her denne dagen 2stkchum/dogfish og to pink/humphys(pukkellaks),men det er silver her også og steelhead.Så vi bestemmer oss for å overnatte her lenger å prøve igjen i morgen.Vi miste jo mange åsså så det må jo være gode sjangser for fisk i morgen å.

Mandag 28 juli. Står opp i nitiden og går ned for å fiske,til å begynne med er det helt dødt.Så etter en time finner vi ut att vi går lenger opp langs susitna river for å prøve nye plasser.Jeg finner en liten elv ca 3meter brei som renner ut i susitna og her ser jeg att det fosser inn med fisk i alle slags størrelser og typer.
Her har jeg det største drømmefisket til nå på hele turen jeg får ca20 stk og kjører  minst like mange kanskje mer,Det er chum,pink og silver og di største er bortimot 10kg alle tatt på enhånsfluestang i løpet av 6timer.

Tirsdag 29 juli. Vi har overnattet på en ny campground med dusjmuligheter og vask av klær,deilig med en skikkelig dusj og reine klær.Vi kjøerer videre og stopper ved sheep creek tar noen kast ved munningen der men det var en kjedelig plass med mye folk så vi besemmer oss for å kjøre videre.Vi finner etter mye om og men willow creek og drar noen silver og shum der og før vi kjører enda lenger ned mot Anchorage.
Vi besemmer oss for å prøve noe nytt og kjører opp i fjellet til Eklutna lake og leier kano der.Vi fisker i mange timer i dette store drikkevannet som forsynner Anchorage by med vann,uten ett eneste napp.Men vi ser endel elg og en svartbjørn så mvi får jo en nydelig naturopplevelse likevel :-)
I morgen er siste fiskedag :-(

Onsdag 30 juli . Kjører til willow creek som har 3 utløp sok renner ut i susitne river prøver alle tre idag og får noen få til å begynne med.Men når vi har godt opp til det tredje utløpet som ligger litt mer avsides( ingen som fisker her utenom oss) kan vi begynne å dra fisk.Får 8stk her 1silver 2 pink 0g 5 schum 12 fisk tilsammen denne dagen det må jo være en bra avsluttning på en fantastisk fisketur Roadside Alaska.
Nå skal vi rydde litt i bobilen,så drar vi inn til Ancorage for å shoppe med oss litt til å ta med hjem og for å ta litt bilder av byen.

Avsluttning: Har nok ikke fått med langt ifra alt men håper att det kan være litt nyttig info om fisking i Alaska.
                   Hadde en utrolig fin tur og det kan anbefales,mye fisk,naturopplevelser,dyr,fugler,god mat og
                  ikke minst billig øl GOD TUR

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar